Go Back
Auberginesill

Senapssill

Sill hör julbordet till!
Detta är skrämmande likt vanlig sill så gillar du inte konstistensen är detta inget för dig. Senapssåsen är väldigt god eftersom den är gjord på senapspulver istället för färdig senap som innehåller så mycket socker.
Receptet kommer från tyvärr nedlagda Rawfoodhouse i Malmö och skapat av ägaren Linda.
Måltid Lunch, Middag

Ingredienser
 

  • 1 aubergine
  • 1⁄2 msk salt
  • 1 dl olivolja
  • 1⁄2 dl citron eller vinäger

Senapssås

  • 3 dl cashewnötter
  • 2 dl vatten
  • 3 msk vinäger
  • 1 tsk gurkmeja
  • 2 tsk gula senapsfrön
  • 1 tsk salt
  • 2 msk olivolja

Instruktioner
 

  • Skala auberginen och dela den i ca 4 cm långa strimlor.
  • Rör samman salt, olivolja och citron eller vinäger.
  • Lägg i auberginebitarna och låt de ligga 1 timme.
  • Torka dem i ugnen på lägsta värme i ca 2 timmar.
  • Känn om de är torra, annars torka ytterligare en timme.
  • Mixa alla ingredienser till såsen tills den blir helt krämig.
  • Lägg därefter i den torkade auberginen och förvara din “sill” i kylen.
  • Håller 3 dagar i kylen.