Go Back
nötbullar

Nötbullar

Köttbullar hör julen till sägs det ju så varför inte göra en raw variant. Här kan man laborera med smakerna efter vilka kryddor man gillar. För mig räcker tamari för det salta och vitlökspulver för sting. För både svampen, nötterna och de soltorkade tormaterna smakar fantastisk gott tillsammans.
Så ät och njut!
Måltid Lunch, Middag

Ingredienser
 

  • 1 ½ dl hasselnötter
  • 60 g  (ca 4 st) champinjoner el annan svamp
  • ½ dl kikärtsmjöl
  • 3 st soltorkade tomater
  • 2 msk tamri
  • 2 krm vitlökspulver

Instruktioner
 

  • Blötlägg de soltorkade tomaterna i vatten tills de är mjuka om du inte använder de i olja.
  • Kör hasselnötterna i mixern en stund, ska inte bli mjöl.
  • Häll i resten av ingredienserna och blanda till en smet.
  • Rulla till bollar och ställ på lägsta värme i ugen i ca 1 timme.
  • Servera tillsammans med andra godsaker på julbordet eller avnjut tillsammans med zucchinipasta eller rotsellerimos.