Julkola
Denna är inte raw eftersom kolasmeten kokas. Men det är en nyttig kola eftersom den varken innehåller kogrädde eller vitt socker.Detta blir en tradtionell kolasmak. Ett tips är att tillsätta pepparkakskryddor eller lakritspulver för omväxlings skull.Sockermängden står i gram istället för dl eftersom olika sockertyper väger olika mycket. Bra om du vill byta ut kokossockret mot ett annat alternativ.
Ingredienser
Ingredienser
- 50 g växbaserat margarin
- 270 g kokossocker
- 250 g kokosgrädde
- 1 dl agavesirap
- 1 tsk vinäger
- 1 krm salt
Instruktioner
Instruktioner
- Blanda alla ingredienser i en kastrull.
- Koka upp och låt koka på svag värme i 30 minuter. Rör då och då.
- Gör kulprov i ett glas kallt vatten – om det går att göra en kula av smeten så är den färdig.
- Häll upp i en form ca 15 x 20 cm.
- Låt svalna i rumstemperatur.
- Skär kolan i bitar och packa in i bakblåtspapper.
- Blir kolan för lös så koka om den.