Grönkålspaj

Grönkålspaj

Grönkålspaj passar perfekt på julbordet! Här är en raw variant som fått lite extra grön färg av spirulinapulver. Blev läckert tycker jag men mina barn tyckte det såg läskigt ut. Ja, ja smaken är som….
God blev den iallafall!
Toppa gärna med valnötter och annat gott som ser trevlig ut.
Måltid Lunch, Middag

Ingredienser
 

Ingredienser Botten

  • 1 ½ dl cashewnötter
  • 1 dl vatten
  • 1 matsked sesamolja el annan olja
  • 1 msk b-jäst
  • 1 krm salt
  • 2 krm vitlökspulver
  • ½ dl psylliumhusk
  • 1 dl rismjöl
  • 1,25 dl mandelmjöl
  • 1 ½ msk kikärtsmjöl

Ingredienser Fyllning

  • 3 stjälkar grönkål
  • 2 dl cashewnötter
  • ½ dl vatten
  • 2 msk b-jäst
  • 2 krm salt
  • 1 tsk vitlökspulver
  • 1 tsk spirulinapulver

Instruktioner
 

Botten instruktioner

  • Blötlägg cashewnötter i 6 timmar eller i kokande vatten i en halvtimme.
  • Kör nötter, vatten, kryddor, b-jäst och olja i mixern.
  • Häll sedan i psylliumhusk och blanda försiktigt.
  • Blanda de torra ingredienserna rismjöl, mandelmjöl och kikärtsmjöl i en bunke.
  • Häll i de blöta ingredienserna i de torra och blanda till en deg.
  • Låt degen vila i 5 min.
  • Tryck ut degen i en pajform och grädda på lägsta värme i ugnen ca 2 timmar.

Fyllning instruktioner

  • Blötlägg cashewnötter i 6 timmar eller i kokande vatten i en halvtimme.
  • Kör alla ingredienser förutom grönkålen i mixern till en slät grön kräm.
  • Skär grönkålen i små bitar och blanda i.
  • Häll smeten i pajformen och dekorera med tex valnötter.
  • Ställ in i ugnen igen i ca 2 timmar.
  • Ät och njut!