Chokladkaka

Chokladkaka

Älskar du också chokladkaka? Gör då denna enkla kaka och ät med gott samvete.
Vill du ha mer chokladbollsmak så tillsätt ett par teskedar koffeinfritt kaffe eller solroskaffe.
Course Efterrätt
Servings 6 personer

Ingredienser
 

Ingredienser

Botten

  • 2 dl cashewnötter
  • 1 solrosfrön
  • 4 msk kakao
  • 1 tsk kokosolja beroende på hur blöta dadlarna är. Testa först utan kokosolja.
  • 1,5 dl dadlar

Chokladkräm

  • 12 medjoldadlar
  • 2 msk kakao
  • 1 msk jordnötssmör – kan uteslutas
  • 1/2 dl vatten

Instruktioner
 

Instruktioner

    Botten

    • Mixa ingredienserna till botten och tryck ut i en form ca 10×15 cm.

    Chokladkräm

    • Mixa ingredienserna till krämen slät och fin.
    • Bred smeten över kakan.
    • Ställ i frysen i minst en timme.