Chokladkaka
Älskar du också chokladkaka? Gör då denna enkla kaka och ät med gott samvete. Vill du ha mer chokladbollsmak så tillsätt ett par teskedar koffeinfritt kaffe eller solroskaffe.
Ingredienser
Ingredienser
Botten
- 2 dl cashewnötter
- 1 solrosfrön
- 4 msk kakao
- 1 tsk kokosolja beroende på hur blöta dadlarna är. Testa först utan kokosolja.
- 1,5 dl dadlar
Chokladkräm
- 12 medjoldadlar
- 2 msk kakao
- 1 msk jordnötssmör – kan uteslutas
- 1/2 dl vatten
Instruktioner
Instruktioner
Botten
- Mixa ingredienserna till botten och tryck ut i en form ca 10×15 cm.
Chokladkräm
- Mixa ingredienserna till krämen slät och fin.
- Bred smeten över kakan.
- Ställ i frysen i minst en timme.