vegansk Chokladpudding

Chokladmousse

En superenkel vegansk luftig mousse med endast två ingredienser.
Det går att smaksätta med nötsmör istället för choklad eller varför inte både ock?
Här används spadet från en förpackning kikärtor men om du inte vill använda färdigt kikärtspad så lägg 1 dl kikärtor i blöt i 2 dl vatten under natten i minst 8 timmar och använd sedan spadet.
Måltid Efterrätt
Portioner 2

Ingredienser
 

  • 1 förp Kikärtspad
  • 75 g choklad

Instruktioner
 

  • Ta fram kikärtspadet så att det blir rumstempererat
  • Smält chokladen och låt svalna
  • Vispa kikärtspadet fluffigt så att bunken går att vända upp och ner 
  • Häll försiktigt ner chokladen i kikärtspadet och rör om med en slickepott
  • Testa att tillsätta nötsmör för nötigare smak.
  • Ställ in i kylen i ca 1 timme
  • Ta fram, ät och njut!